Premierul rus Dmitri Medvedev a admis marti "posibilitatea teoretica" a unei reorientari catre China a exporturilor de gaze naturale rusesti care nu vor mai merge catre Europa, intr-un interviu publicat in timp ce presedintele rus se afla la Shanghai, relateaza AFP.

"Avem suficiente rezerve, suficiente gaze naturale pentru a efectua livrari si in est si in vest. Dar daca luam in considerare ceea ce este mai rau, in mod pur teoretic, gazele care nu vor fi livrate in Europa pot fi trimise (...) in China", a declarat Medvedev in acest interviu pentru Bloomberg, din care a fost publicat un fragment pe site-ul Guvernului rus, potrivit Mediafax.

"Aceasta este, subliniez, pentru moment, doar o posibilitate absolut teoretica", a adaugat el. Unul dintre obiectivele vizitei presedintelui Vladimir Putin in China este sa finalizeze negocieri angajate de mai mult timp cu privire la livrari de gaze naturale rusesti acestei tari, in plina criza asupra Ucrainei cu UE, principalul client al exporturilor de gaze naturale rusesti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Tensiuni la Moscova. Guvernul rus a demisionat
Setari Cookie-uri