"Confirmam informatiile despre deraierea unui tren care se indrepta spre fabrica Renault din Moscova. Este prea devreme sa vorbim despre ce masuri vom lua si urmarim situatia", au declarat reprezentantii Directiei de Comunicare a Dacia Renault pentru wall-street.ro.

Potrivit surselor citate de Interfax, trenul marfar se numeste "Romania", este gestionat de compania publica ucraineana Liski si circula cu regularitate pe ruta Romania-Ucraina-Rusia. Conform Interfax, trenul marfar transporta piese ale filialei Renault Romania, potrivit Mediafax.

Trenul de marfa a intrat in coliziune cu o garnitura feroviara de pasageri in zona Naro-Fominsk - Bokasovo, in apropiere de Moscova. "Saisprezece vagoane ale Trenului marfar 1484 au deraiat din cauza unei defectiuni a liniei, lovind din lateral un tren de pasageri care circula pe ruta Moscova-Chisinau", a comunicat Departamentul Transporturilor din regiunea Moscova, citat de RIA Novosti. Bilantul preliminar al accidentului feroviar este de cel putin 9 morti si 45 de raniti.

Sursa foto: Tren deraiat/Shutterstock.com