Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a pledat pentru suspendarea actualului spatiu Schengen si crearea unei "mari zone economice franco-germane, coerenta si stabila, in inima zonei euro", intr-un articol publicat, joi, de saptamanalul francez Le Point, relateaza AFP.

Acest articol a fost publicat, de asemenea, in cotidianul german Die Welt, au anuntat surse apropiate fostului presedinte al Frantei. Cu doar trei zile inaintea alegerilor europene, Sarkozy a apreciat ca '"spatiul Schengen I ar trebui sa fie suspendat imediat si sa fie inlocuit printr-un Schengen II, la care statele membre nu ar putea adera, daca nu adopta in prealabil aceeasi politica de imigrare".

Potrivit lui Sarkozy, cel putin "jumatate dintre competentele comunitare existente" ar trebui sa fie eliminate. "Marea zona economica franco-germana ne-ar permite sa ne aparam mai bine interesele fata de concurenta germana, prin omiterea handicapurilor fiscale si sociale", a afirmat el, potrivit Mediafax.

Referindu-se la politica migrationala a Uniunii Europene, fostul presedinte a declarat ca "suntem acum in fata unui esec fara drept de apel". "Nu am vrut ca in Europa sa aiba loc un dumping social si migratoriu in detrimentul cvasi-sistematic al Frantei", a adaugat el.

"Daca nu vom reactiona rapid in anii urmatori, anume pactul nostru social va avea de suferit!", a afirmat Sarkozy.
In opinia fostului presedinte francez, "o Europa a pacii nu este o formula lipsita de continut, in contextul in care periferia Uniunii Europene este cuprinsa de flacari".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri