Compania petrolifera rusa Rosneft isi va lista actiunile la Bursele din Londra si Moscova, astfel deschizandu-se calea pentru o participatie internationala in puternica industrie energetica ruseasca. Oferta publica se va lansa in cursul lunii iulie, iar companiile straine care si-au manifestat deja interesul in actiunile Rosneft sunt China National Petroleum Corp, British Petroleum si Petronas.

Dupa cum informeaza Reuters, compania chineza CNPC a lansat deja un ordin de cumparare in valoare de trei miliarde de dolari. CNPC isi conditioneaza insa oferta de infiintarea unei companii mixte care sa coordoneze dezvoltarea zacamantului petrolier Vankor din Siberia, de o colaborare intensiva in exploatarea zacamintelor din estul Siberiei, precum si de incheierea unui contract pe termen lung pentru livrarea de titei.

Este posibil ca societatile private sa nu primeasca participatia solicitata, distributia titlurilor urmand sa se faca cel mai probabil in functie de preturile prezentate in ordinele de cumparare. Astfel, CNPC ar putea primi actiuni in valoare de numai 1,5 pana la doua miliarde de dolari. Deocamdata nu se cunoaste pretul unei actiuni Rosneft si deci nici numarul de actiuni care ar putea fi achizitionate de compania chineza. Bancherii implicati in organizarea ofertei publice estimeaza ca pretul unei actiuni s-ar putea situa in intervalul 5,85 pana la 7,85 de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri