Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a imbunatatit ratingul Spaniei cu o treapta, la "BBB", cu perspectiva stabila, dupa cu tara si-a imbunatatit situatia economica, noteaza Reuters.

S&P a justificat decizia prin perspectivele mai bune ale Spaniei si a schimbat estimarea privind cresterea economica medie pentru perioada 2014-2016 de la 1,2% la 1,6%, situatie care reflecta efectele reformelor structurale.

Spania a iesit dintr-o perioada prelungita de scadere economica in a doua jumatate a anului trecut, iar guvernul de la Madrid vizeaza un avans al PIB de 1,2% pentru acest an si de 1,8% pentru anul urmator, precizeaza Mediafax.

Autoritatile se confrunta, insa, in continuare cu rate foarte ridicate de somaj si deficit bugetar, in timp ce bancile, care au avut nevoie de ajutor financiar de 42 de miliarde de euro in 2012, acorda inca imprumuturi cu dificultate.

"Perspectiva este stabila, reflectand opinia S&P ca riscurile pentru rating vor ramane echilibrate pe parcursul urmatorilor doi ani", noteaza agentia.

Citeste si:
FMI: Coronavirusul afectează o creștere economică solidă în 2020
FMI: Coronavirusul afectează...

Spania, la fel ca alte tari aflate in dificultate din zona euro, a beneficiat in ultimele luni de un apetit sporit pentru obligatiuni din partea investitorilor, ca urmare a calmarii temerilor privind destramarea zonei euro, dar si a efectelor reformelor.

Agentia de rating Fitch a imbunatatit vineri calificativul Greciei la "B", cu perspectiva stabila, in urma consolidarii finantelor statului.

Fitch a crescut ratingul Spaniei cu o treapta, la "BBB+", in aprilie, in timp ce Moody's a urcat calificativul tarii la "BBB" in februarie.

Citeste si:
S&P a revizuit perspectiva Romaniei de la stabil la negativ
Standard & Poor's a revizuit...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: Peste 50.000 de morţi în întreaga lume
Setari Cookie-uri