Vladimir Putin, presedintele Rusiei, le-a spus oamenilor de afaceri si managerilor de companii prezenti la Forumul Economic International de la Sankt Petersburg ca violentele din Ucraina devin “un razboi civil in toata regula”.

Putin a mai adaugat ca interventia Rusiei in Pensinsula Crimeea a adus la evitarea unor confruntari sangeroase precum cele pe care le vedem astazi in restul Ucrainei, scrie CNBC. Impactul sanctiunilor impuse Rusiei de catre statele din vest, ca urmare a anexarii Peninsulei Crimeea de catre Moscova, a fost unul dintre cele mai discutate subiecte de la Forumul Economic International, eveniment la care participa liderii unora dintre cele mai puternice companii din lume precum si reprezentanti ai institutiilor legislative si de reglementare din mai multe tari.

Vladimir Putin a mai afirmat ca intelegerea dintre Gazprom si China va face din Rusia un producator de gaze naturale ce va oscila intre Europa si Asia. Rusia si China au semnat saptamana aceasta un contract de furnizare de gaze naturale pe 30 de ani, cu o valoare de peste 400 mld. dolari.

Cititi si UE, apel la Putin sa nu sisteze livrarile de gaze catre Europa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri