Rusia nu este garantul suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei, declara premierul rus Dmitri Medvedev, subliniind ca aceasta sarcina apartine Administratiei de la Kiev.

Intr-un interviu acordat postului public de televiziune, Medvedev a subliniat ca nu este responsabilitatea Rusiei, ci a Ucrainei, sa garanteze integritatea teritoriala. "Niciun stat din lume nu poate garanta integritatea teritoriala a altui stat - este o aberatie legala", a explicat Dmitri Medvedev, potrivit Mediafax.

Medvedev a explicat ca atitudinea Ucrainei fata de Rusia in problema gazelor naturale este un fel de "santaj", dat fiind ca Administratia de la Kiev solicita reducerea tarifelor in schimbul achitarii restantelor.

In opinia premierului, Rusia va putea incepe dialogul cu Ucraina abia dupa stabilizarea situatiei din aceasta tara. "Este necesara o anumita stabilizare politica, iar Ucraina trebuie sa revina pe fagasul dezvoltarii normale", a subliniat Medvedev, explicand astfel de ce presedintele Vladimir Putin a promis ca va respecta "alegerea" ucrainenilor in scrutinul prezidential programat duminica.

Citeste si:
UE nu se indupleca: a extins sanctiunile contra Rusiei cu 6 luni
UE extinde cu sase luni...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
SUA au aprobat primul test de diagnosticare rapidă pentru COVID-19
Setari Cookie-uri