Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ironizat criticile omologului sau american, Barack Obama, fata de situatia din Ucraina, contestand rolul acestuia si afirmand ca, "daca vrea sa ii judece pe altii, trebuia sa se fi facut judecator".

Intrebat de un corespondent al NBC News, la Formul economic de la Sankt-Petersburg, cum reactioneaza la acuzatiile lui Barack Obama privind implicarea Moscovei in violentele din Ucraina, Putin a raspuns: "Cine este el sa judece, serios?! Daca vrea sa judece oamenii, de ce nu si-a gasit un loc de munca la vreo instanta judiciara?", noteaza Mediafax.

Pe de alta parte, Putin a avut un ton conciliant fata de situatia din Ucraina, oferind asigurari ca va respecta alegerea ucrainenilor in scrutinul prezidential programat duminica. Insa, atitudinea lui Putin s-a schimbat cand a venit vorba de Statele Unite, liderul de la Kremlin acuzand Washingtonul de alimentarea violentelor in Ucraina si de agravarea problemelor economice la nivel global.

Conform NBC News, cel putin 40 de persoane au murit in ultimele 48 de ore in confruntarile militare dintre militii proruse si serviciile de securitate, in estul Ucrainei. Washingtonul sustine ca violentele sunt stimulate de Moscova.

Citeste si:
UE nu se indupleca: a extins sanctiunile contra Rusiei cu 6 luni
UE extinde cu sase luni...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Madonna donează 1 mil. dolari pentru descoperirea unui vaccin anti-coronavirus
Setari Cookie-uri