Bursa din Beirut a avut o cadere de 10%, joi, din cauza ofensivei israeliene impotriva Libanului, iar valoarea actiunilor gigantului imobiliar Solidere a scazut sub limita de 20 de dolari, pentru prima data in mai mult de un an, informeaza NewsIn. Indicele Blom, de evaluare a actiunilor libaneze, a atins cea mai mica valoare a sa din acest an, de 1.324,82 puncte, la inchiderea bursei, fata de cea de 1.474,26 puncte, atinsa in ziua precedenta si a scazut cu 10,14%. Miercuri, acest indice scazuse deja cu 2,13%.

Actiunile societatii Solidere, care gestioneaza un parc imobiliar urias in centrul orasului Beirut si care este cea mai dinamica de pe piata, au scazut pana la pretul de 18,31 de dolari pe actiune, in raport cu 21,54 de dolari, cu o zi inainte. Compania Solidere, ale carei actiuni scazusera pana la valoarea de cinci dolari pe unitate, dupa asasinarea, din data de 14 februarie 2005, a primului ministru libanez, Rafic Hariri, a avut, de atunci, o evolutie spectaculoasa, pana la 25 de dolari pe actiune, sub efectul cumpararilor importante facute in special de investitorii din Golf.

Conflictul israeliano-libanez duce barilul de petrol la preturi record

Pretul petrolului a atins joi noi valori record, ca urmare a agravarii crizei intre Israel si Liban, dar si a trimiterii dosarului nuclear iranian in fata Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), informeaza AFP, citat de Rompres. In cursul tranzactiilor electronice derulate la New York Mercantile Exchange (Nymex) barilul de petrol "light sweet crude" cu livrare in luna august a crescut pana la nivelul record de 75,88 dolari. Precedentul record de 75,78 dolari datand din urma cu o saptamana. Similar, la Londra, barilul de petrol Brent cu livrare in luna august era cotat la valoarea record de 75,45 dolari, comparativ cu 75,09 dolari vinerea trecuta.

In ultima perioada pretul barilului de petrol a evoluat in jurul pragului de 75 de dolari, pe fondul crizei provocate de testele cu rachete derulate de Coreea de Nord dar si al agravarii situatiei intre Israel si Liban. Joi dimineata, Israelul a bombardat aeroportul international din Beirut, a lansat raiduri aeriene asupra sudului Libanului provocand zeci de morti si raniti, iar marina militara israeliana a patruns in apele teritoriale libaneze. De asemenea, miercuri seara reprezentantii celor sase mari puteri s-au pus de acord pentru a retrimite dosarul nuclear iranian in fata Consiliului de Securitate al ONU in contextul refuzului Teheranului de a suspenda activitatile de imbogatire a uraniului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri