Banca Mondiala va oferi sprijin financiar in valoare de un miliard de dolari pentru a ajuta Angola sa isi reconstruiasca sectorul infrastructurii si al agriculturii in urmatorii ani, scrie presa internationala.

Economia Angolei, un stat situat in partea de sud a Africii, al doilea cel mai mare producator de petrol de pe “continentul negru”, a crescut intr-un ritm spectaculos din 2002, anul in care s-a incheiat razboiul civil care a durat nu mai putin de 27 de ani si care a adus mari prejudicii unor sectoare importante din industrie.

“Vom pune la dispozitia Angolei un miliard de dolari pentru a finanta in special infrastructura si agricultura, doua sectoare grav afectate in ultimii ani”, a declarat Gregor Binkert, directorul Bancii Mondiale, responsabil pentru regiunea Angolei si al altor cinci state africane.

“Infuzia de capial”ar putea fi si un semnal pentru a creste investitiile in regiune din partea unor servicii bancare private. In Angola, principalul sector de activitate este petrolul, care aduce aproximativ 40% din veniturile totale ale statului si reprezinta circa 95% din exporturi.

(sursa foto: captura Google Maps)

Guvernul de la Luanda, capitala Angolei, a investit sume uriase pentru refacerea infrastructurii afectata dupa razboiul civil incheiat in urma cu mai bine de 12 ani. Totodata, la inceputul acesti luni, Banca de Dezvoltare a Africii a alocat un imprumut in valoare de un miliard de dolari pentru a ajuta statul sa isi dezvolte sistemul de electricitate.

Cu o suprafata de 1,2 milioane de kilometri patrati, de peste cinci ori mai mare decat a Romaniei si o populatie de aproximativ 18 milioane de locuitori (similara cu a noastra), Angola este una dintre cele mai dezvoltate tari de pe “continentul negru”. Se estimeaza pentru acest an un PIB de 139 de miliarde de dolari (locul 64 la nivel global), echivalentul a circa 6.500 de dolari pe cap de locuitor.

Sursa foto: angola.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri