Pentru al doilea an consecutiv revista britanica Euromoney a desemnat Raiffeisen Zentralbank sterreich AG (RZB) drept 'Cea mai buna banca din Austria', in plus RZB impreuna cu subsidiara sa din Europa Centrala si de Est, Raiffeisen International Bank-Holding AG, a fost desemnata de aceiasi publicatie drept 'Cea mai buna banca din Europa Centrala si de Est', informeaza un comunicat al grupului bancar austriac.

Euromoney si-a motivat decizia prin faptul ca RZB si-a dublat cota de piata in activitatile angro din Austria in ultimii ani. 'Acest premiu subliniaza inca odata abordarea strategica urmata de RZB...Cota de piata a RZB, calculata pe baza nivelului total al activelor din sectorul bancar austriac, a crescut in ultimul an de la 10,4 la 13 procente', a declarat directorul general de la RZB, Walter Rothensteiner. RZB este institutia centrala a grupului Raiffeisen Banking, cel mai mare grup bancar din Austria.

De asemenea, Euromoney considera ca strategia celor de la Raiffeisen International de a patrunde primul pe pietele din CEE s-a dovedit una de succes. 'Consideram ca acest premiu drept o recunoastere a strategiei si rolului de pionierat in Europa Centrala si de Est. Dovada in acest sens sunt ultimele doua achizitii ale noastre, Bank Aval in Ucraina si Impexbank in Rusia', a declarat directorul general de la Raiffeisen International, Herbert Stepic. in plus, Raiffeisen International a mai primit premiul 'Cea mai buna banca din tara' pentru subsidiarele sale din Albania, Belarus, Bosnia Hertegovina, Serbia si Ucraina.

Raiffeisen International reprezinta compania care administreaza subsidiarele Raiffeisen Zentralbank sterreich AG (RZB) din Europa Centrala si de Est. Raiffeisen International este lider pe piata bancara din CEE, cu 16 banci si 14 companii de leasing pe 16 piete din CEE. Peste 10 milioane de clienti sunt deserviti prin intermediul celor aproximativ 2.700 de unitati bancare Raiffeisen din CEE. RZB detine 70 la suta din actiunile Raiffeisen International, restul fiind cotate la bursa de la Viena.

La finele anului trecut RZB avea active totale de 93,9 miliarde euro, 38 la suta mai mult decat la finele lui 2004. Profitul dupa taxe pe 2005 s-a situat la 929,9 milioane euro, in crestere cu 34 de procente comparativ cu 2004.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri