Includerea in calculul PIB a unor activitati ilegale, cu precadere traficul de droguri si prostitutia, ca urmare a unor reglementari la nivelul UE, va creste economia Marii Britanii cu 10 miliarde de lire sterline, estimeaza autoritatile de la Londra.

Biroul de statistica din Marea Britanie a estimat ca schimbarea metodologiei de calculare a PIB, care va intra in vigoare din septembrie, va conduce la o revizuire retroactiva in crestere a PIB din 2009 cu 2,3%, sau circa 33 de miliarde de lire sterline (55 de miliarde de dolari), informeaza Mediafax. Agentia nu a facut calcule similare inca pentru perioada scursa din 2009 si pana in prezent.

Autoritatea pentru statistica a estimat ca activitatile ilegale, cu precadere prostitutia si importul, productia si distributia de droguri, vor avea un impact de 10 miliarde de lire in revizuirea pozitiva a PIB, scrie portalul MarketWatch. Aproximativ 5,3 miliarde de lire sterline din aceasta suma reflecta impactul financiar al prostitutiei in economia britanica.

Biroul de statistica a estimat contributia drogurilor si a prostitutiei analizand date furnizate de polities sau obtinute prin sondaje. Rolul activitatilor ilegale este doar o parte a schimbarilor pe care le pregateste biroul de statistica. Noua metodologie include si o reevaluare a impactului asociatiilor caritabile si altor organizatii nonprofit.

De asemenea, va fi schimbat modului in care sunt calculate stocurile si investitiile companiilor, in timp ce includerea in PIB a unor servicii bancare gratuite va aduce un impact pozitiv de 5 miliarde de lire sterline. Schimbarile pregatite de statistica britanica fac parte dintr-o initiativa a UE de a alinia metodologia de calcul a statelor membre.

Italia a anuntat, de asemenea, ca va include incepand din acest an prostitutia si vanzarile ilegale de droguri in calcularea PIB, conform normelor Uniunii Europene. Decizia ar ajuta in sfarsit Italia sa inregistreze o crestere a PIB, dupa multi ani de stagnare economica, si ar sprijini eforturile premierului Matteo Renzi de atingere a tintelor de deficit bugetar.

Drogurile, prostitutia si contrabanda vor fi prezente in PIB pentru anul 2014, iar cifrele pentru anii urmatori vor fi ajustate astfel incat sa reflecte schimbarea metodologiei, a informat biroul de statistica de la Roma.

Cititi si Sex made in Germany. Prostitutia legalizata, o industrie in crestere cu locuri de munca stabile

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri