Fostul CEO al Microsoft, Steve Ballmer, a cumparat echipa de bachet american Los Angeles Clippers, in schimbul a 2 miliarde de dolari, o suma record pentru o echipa din NBA, scrie presa de peste ocean.

Steve Ballmer nu a fost singurul interesat de achizitia clubului american de baschet.Investitorii Tony Ressler si Bruce Karsh si un grup care il include pe David Geffren si alti executivi din partea Guggenheim Group, proprietarii echipei de baseball Los Angeles Dodgers au venit cu oferte pentru a achizitiona echipa LA Clippers, insa Ballmer a fost cel care a oferit cel mai mult.

Grupul Geffren a oferit 1,6 miliarde de dolari, in timp ce grupul Ressler-Karsh a venit cu 1,2 miliarde de dolari. Steve Ballmer, impreuna cu coproprietarul echipei Shelly Sterling au ajuns la o intelegere in dupa-amiaza zilei de joi.

Suma pentru achizitia LA Clippers, al doilea club ca importanta dupa mai mult titrata Los Angeles Lakers din California, este de aproape patru ori mai mare decat achizitia Milwakee Bucks, de la inceputul acestei luni, club pentru care s-a platit suma de 550 de milioane de dolari.

(sursa foto: nba.com)

Achizitia Los Angeles Clippers este a doua cea mai mare din sportul nord american, dupa ce echipa The Dodgers a fost vanduta cu 2,1 miliarde de dolari. Steve Ballmer, in varsta de 58 de ani, a parasit gigantul american Microsoft in luna februarie si are o valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Fostul CEO al Microsoft s-a alaturat anul trecut unui fond de investitii cu grad ridicat de risc, pentru a achizitiona echipa Sacramento Kings, intentionand sa o mute in Seattle, insa proprietarii Ligii Profesioniste de Baschet American (NBA) au refuzat oferta. Echipa de baschet Los Angeles Clippers a fost infiintata in iunie 1970. Timp de 8 ani de zile a purtat numele de Buffalo Braves, intre 1979 si 1984 s-a numit San Diego Clippers, pentru ca in ultimii 30 de ani sa se numeasca Los Angeles Clippers.

Ultimii ani pentru LA Clippers au fost un real succes sub conducerea antrenorului Doc Rivers, care a reusit sa aduca echipei din California doua titluri de divizie, in 2013 si 2014. Clippers nu are in momentul de fata niciun trofeu important castigat. Spre comparatie, Los Angeles Lakers, principala rivala din regiune a castigat de-a lungul istoriei 16 campionate, 31 de titluri ale conferintei de Vest si alte 23 de titluri de divizie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri