Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a amenintat ca manifestantii care vor sa marcheze, sambata, in emblematica piata Taksim din Istanbul un an de la fronda antiguvernamentala care a cuprins Turcia in 2013, vor fi arestati, relateaza AFP.

"Nu veti putea ocupa Taksim asa cum ati facut anul trecut pentru ca trebuie sa respectati legea", a declarat Erdogan in cadrul unui discurs rostit la Istanbul in fata a mii de sustinatori. "Daca veti merge acolo, fortele noastre de securitate au primit instructiuni clare si vor face tot ce este necesar, de la A la Z", a adaugat el.

Seful Guvernului turc i-a criticat inca o data pe cei care l-au sfidat timp de trei saptamani, anul trecut, in strada. "Fac apel la poporul meu. Nu va lasati inselati. Aceasta nu este o campanie ecologistam nu este niciun fel de sinceritate aici", a insistat Erdogan.

Guvernul turc a interzis accesul in piata Taksim al manifestantilor din cadrul organizatiilor neguvernamentale, al sindicatelor si membrilor societatii civile care vor sa comemoreze, sambata seara, valul de contestare fara precedent care a agitat Turcia in iunie 2013. Peste 25.000 de persoane si aproximativ 50 de tunuri cu apa au fost mobilizate pentru a face fata manifestantilor, sugerand posibilitatea unor noi confruntari.

Plecata la 31 mai de la o mana de ecologisti ce se opuneau distrugerii micului parc Gezi care domina emblematica piata Taksim din Istanbul, miscarea s-a transformat intr-o fronda impotriva derivei autoritare si islamiste a lui Erdogan, reunind in trei saptamani 3,5 milioane de persoane in toata Turcia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri