Liderul partidului populist si eurofob UKIP, Nigel Farage, a declarat duminica ca nu vede posibilitatea unei aliante cu Frontul National (FN), partidul francez al lui Marine Le Pen, in Parlamentul European. El a precizat ca prefera sa se alieze cu italianul Beppe Grillo, informeaza AFP.

"Nu vreau o alianta cu FN (...), facem parte din familii politice diferite", a afirmat Farage, al carui partid a obtinut victoria in urma alegerilor europene, cu scorul de 27.5%, invingand astfel cele trei partide traditionale britanice - conservatorii, laburistii si liberal-democratii.

"Desi cred ca Marine Le Pen a adoptat o pozitie foarte diferita de cea a tatalui sau, FN mai are ceva ramas de la Jean-Marie Le Pen", a apreciat el. "Nu vrem sa facem nimic impreuna cu acest partid. Absolut nimic", a subliniat Farage. El a adaugat ca doreste sa incheie o alianta cu italianul Beppe Grillo, liderul Miscarii 5 Stele (M5S), cu care s-a intalnit miercuri, la Bruxelles, potrivit Mediafax.

"Partidul lui Grillo este de centru-stanga. Sper ca vom putea ajunge la un acord cu el, pentru a promova in cadrul Parlamentului European un puternic program eurosceptic", a declarat liderul populist de dreapta. Acesta intentie a lui Farage a provocat disensiuni in randul celor din M5S.

Citeste si:
Cum argumenteaza PE respingerea Rovanei Plumb
Cum argumenteaza Comisia...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dancila: Rovana Plumb are in continuare sustinerea mea neconditionata