Nascuta intr-o familie obisnuita, fosta jurnalista Letizia Ortiz, va deveni noua regina a Spaniei, in urma casatoriei cu Printul Felipe.

Nepoata unui sofer de taxi, fosta jurnalista de televiziune, noua regina a Spaniei, Letizia, nu are origini nobile, dar si-a impus stilul modern si a adus o nota de stralucire familiei regale spaniole, dupa casatoria, in 2004, cu printul Felipe, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Caracterizata drept o persoana draguta, activa, spontana, Letizia Ortiz Rocasolano, nascuta la 15 septembrie 1972 la Oviedo, a improspatat imaginea familiei regale spaniole. "Doña Letizia i-a deschis mintea lui Don Felipe", ii spunea un membru al familiei sale biografului britanic Andrew Morton.

Da-mi voie sa termin!

Nascuta intr-o familiei obisnuita - mama este infirmiera, iar tatal sau este jurnalist, tanara era deja divortata cand l-a cunoscut pe Felipe, mostenitorul coroanei Spaniei si print de Asturia, in 2002. Relatia lor a inceput in primavara lui 2003, insa a fost tinuta secret pana la anuntul oficial al logodnei, cateva luni mai tarziu, in noiembrie.

"Da-mi voie sa termin!", ii spunea Letizia lui Felipe, dupa anuntul logodnei, cand printul incerca sa o opreasca sa raspunda la intrebarile jurnalistilor referitoare la cererea in casatorie. Tonul sincer a provocat atunci uimire in Spania. "Inteligenta, cultivata, ambitioasa, politicoasa, o femeie cu nervi de otel", sunt termenii in care este descrisa de fostii colegi.

Cu toate acestea, Letizia a fost nevoita sa-si controleze reactiile, cel putin in public, pentru a se adapta rolului care i-a fost atribuit, acela de sotie discreta si atenta a mostenitorului tronului spaniol. Aflata in atentia presei de scandal, are grija sa-si apere imaginea pana la cel mai mic detaliu. In 2008, a suferit o interventie chirurgicala la nas, pentru a rezolva o problema de respiratie, potrivit casei regale.

Cu parul blond, zambitoare, impecabila pe tocuri, viitoarea regina este tot timpul in pas cu moda, iar in acest sens este pe deplin atasata de creatorii spanioli, alternand costumele elegante si rochiile de seara, feminine si sofisticate.

In primii ani dupa ce a intrat in randul familiei regale, Letizia s-a straduit sa castige simpatia spaniolilor, care i-au reprosat ca este prea distanta si prea rece. Unii au acceptat cu greu ca o "femeie fara origini nobile" i-a castigat inima printului Felipe.

Letizia Ortiz - Un moment de rascruce: moartea surorii sale

O schimbare radicala s-a produs dupa ce sora sa, Erika, s-a sinucis in februarie 2007, la varsta de 31 de ani. Dupa ceremonia de inmormantare, Letizia, care era in acel moment insarcinata, a declarat in fata presei, cu vocea tremuranda: "Multumesc tuturor persoanelor care au fost intristate de moartea surorii mele". Spaniolii au fost emotionati, iar printesa a inceput sa fie acceptata.

De-a lungul anilor, ea a fost din ce in ce mai prezenta la ceremoniile oficiale, insa in continuare discreta, alaturi de sotul sau, al carui rol a crescut de la o zi la alta.

Letizia si Felipe sunt parintii a doua fetite, Leonor, nascuta in 2005, si Sofia, nascuta in aprilie 2007. Familia traieste discret intr-o casa situata in parcul palatului de la Zarzuela. Inainte de logodna cu Felipe, Letizia era deja foarte cunoscuta spaniolilor, tinand cont de faptul ca prezenta din septembrie 2003 programul de stiri al postului public de televiziune, TVE.

Licentiata in Stiintele informarii la Universitatea Complutense din Madrid, Letizia a fost prezentatoare si reporter pentru postul de televiziune CNN+, iar din 2000 s-a alaturat postului TVE, dupa ce si-a inceput cariera in presa scrisa.

Ea a fost casatorita timp de un an, din 1999 pana in 2000, cu Alfonso Guerrero, unul dintre profesorii sai de la facultate, cu care avea o relatie de aproape zece ani. Casatoria civila nu a reprezentat un obstacol pentru casatoria cu printul Felipe.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri