Saptamanalul francez L'Express vrea ca Franta sa ii acorde azil fostului consultant al Agentiei Nationale de Securitate din Statele Unite (NSA), a anuntat marti publicatia, mentionand ca va lansa un manifest si o petitie impreuna cu platforma Change.org, potrivit AFP.

Dreptul de azil in Rusia al lui Edward Snowden, aflat la originea dezvaluirilor privind amploarea sistemului de supraveghere organizat de Agentia pentru Securitate Nationala americana, va expira la inceputul lui august. El a transmis deja o cerere oficiala de azil Braziliei.

"Franta, tara drepturilor omului si libertatii presei, are o obligatie specifica in privinta lui Edward Snowden, deoarece Constitutia sa prevede ca «orice persoana persecutata din cauza actiunii sale in favoarea libertatii sa aiba drept de azil pe teritoriile Republicii»", afirma manifestul publicat de saptamanal, ce va fi disponibil la chioscuri incepand de miercuri, insotit de o petitie pe site-ul Change.org, noteaza Mediafax.

Semnat deja de aproximativ 50 de personalitati, intre care fostul premier Michel Rocard, sociologul Edgar Morin sau filozoful Luc Ferry, acest text ii cere presedintelui francez François Hollande, premierului Manuel Valls si ministrului de Externe Laurent Fabius sa il primeasca pe Edward Snowden, "fara intarziere, sub statutul de refugiat politic".

Edward Snowden este inculpat in tara sa pentru spionaj si furt de documente apartinand statului. Dezvaluirile sale, provenind din documente furate, au pus in incurcatura administratia americana si au tensionat relatiile cu tarile aliate, furioase sa descopere ca Washingtonul inregistra chiar si convorbirile private ale liderilor lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri