Guvernul turc a initiat un proiect de lege prin care o categorie ampla de datorii ale populatiei catre stat ar putea fi restructurate si chiar sterse. Scopul proiectului este reducerea indatorarii cetatenilor inaintea alegerilor prezidentiale, noteaza cotidianul Hurriyet.

Proiectul de lege prevede restructurarea unor datorii precum amenzile primite de soferi, taxele neachitate, penalitatile la plata contributiilor la asigurarile sociale si chiar amenzile pentru nereguli in campania electorala.

Partidul de guvernamant AKP, care detine majoritate in Parlament, va sustine proiectul de lege, a declarat premierul Recep Tayyip Erdogan, potrivit Mediafax.

In Turcia urmeaza sa aiba loc pentru prima data alegeri directe pentru postul de presedinte in august, iar Erdogan este asteptat sa-si anunte candidatura. Proiectul de lege prevede optiunea restructurarii datoriilor pentru a tine cont de inflatie, precum si posibilitatea de a plati penalitati in rate timp de 18 luni.

Potrivit propunerii din Parlament, ar urma sa fie sterse mai multe tipuri de amenzi neplatite cu valoare mai mica de 120 de lire (41,5 euro), dar nu si cele pentru incalcarea regulilor privind fumatul in spatiul public.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri