Aplicatiile care urmaresc posesorii de smartphone-uri fara ca acestia sa stie ar putea fi interzise in SUA, dupa ce mai multi martori audiati la Senat au spus ca acestea au fost utilizate in cazuri de violenta domestica si chiar tentative de omor, relateaza Financial Times.

Audierea este parte a eforturilor senatorului Al Franken de a obtine aprobarea legii, care ar impune companiilor sa obtina acordul utilizatorilor pentru a difuza informatii despre locatia posesorului unui smartphone, dispozitiv de navigatie sau orice alt dispozitiv mobil conectat la internet. Proiectul a fost reintrodus din nou in Senat in acest an, informeaza Mediafax. Legea ar interzice aplicatiile care urmaresc persoane fara ca acestea sa stie si ar permite statului sa confiste profiturile obtinute de companiile care le vand.

Organizatiile companiilor cu activitati in publicitate s-au declarat, insa, ingrijorate ca legislatia Franken este formulata prea vag si ar putea restrictiona aplicatii precum Google Maps, Yelp si Weather Channel, care se folosesc de locatia utilizatorului si au scop comercial.

Senatorul a afirmat ca este dispus sa ia in considerare modificari pentru a nu crea dificultati afacerilor care utilizeaza datele legal, dar a reiterat ca aplicatiile care folosesc informatii despre locatia unei persoane fara ca aceasta sa stie trebuie interzise.

Aplicatie de localizare folosita in cazul unei tentative de omor

Un politist din Minnesota a declarat unei comisii din Senatul SUA ca investigheaza un caz de tentativa de omor in care suspectul a instalat in secret aplicatia Ti-Spy pe telefonul victimei. Ti-Spy poate urmari mesajele, convorbirile si locatia GPS. Aplicatia, care costa 7 dolari, este destinata in principal, potrivit producatorului, parintilor care vor sa-si monitorizeze copii.

In aproximativ o treime din cazurile de urmarire si hartuire a unei persoane, victimele au fost urmarite de agresori cu ajutorul unor dispozitive electronice, a declarat Bea Hanson, director adjunct al biroului impotriva violentei femeilor din cadrul Departamentului de Justitie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri