Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a declarat, joi, la Constanta, ca Barack Obama apreciaza foarte mult sprijinul si prietenia Romaniei, considerata un partener de incredere al SUA.

Seful Pentagonului a mai spus ca apreciaza ospitalitatea poporului roman oferita militarilor americani aflati in Romania, la Baza Kogalniceanu. "Este important si pentru ei si pentru noi, ca tara”, a aratat oficialul american. Secretarul american al Apararii a invocat parteneriatul strategic puternic dintre cele doua tari si a spus ca apreciaza, totodata, contributia Romaniei la mentinerea securitatii in aceasta regiune, potrivit Mediafax.

“Statele Unite apreciaza contributia Romaniei la securitatea in aceasta regiune”, acesta amintind, in acest context, implicarea militarilor romani in teatrele de operatii din Irak si Afganistan. Seful Pentagonului a mai spus ca el si ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, au discutat inclusiv despre situatia din Ucraina. Acesta a mentionat ca presedintele Obama a anuntat, in aceasta saptamana, ca va cere Congresului sa aloce un miliard de dolari pentru a imbunatati capacitatea SUA si a fortelor aliate din Europa, inclusiv pentru exercitii si pregatire.

Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, a sosit, joi, in Portul Constanta, fiind intampinat de ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, cu care a avut discutii la bordul navei de protocol a Statului Major al Fortelor Navale "Muresul". Potrivit programului oficial, dupa aceste discutii, cei doi oficiali viziteaza vasul american USS de la Vella Gulf, acostat in Portul Constanta.

Seful Pentagonului, Chuck Hagel, va avea, joi, o intrevedere si cu premierul Victor Ponta, confirmata de catre seful Executivului, care insa a evitat sa dea detalii despre intalnire, spunand doar ca mesajul Guvernului transmis catre oficialul american va fi ca Romania isi indeplineste indatoririle, fiind un aliat serios si important al SUA si un factor de stabilitate in regiune.

51 de spitale din Romania nu...
Citeste si: 51 de spitale din Romania nu fac avorturi la cerere


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
China vs SUA: Ce au stabilit presedintii celor doua tari la G20