Cheltuielile militare ale Chinei au depasit anul trecut suma de 145 miliarde de dolari pentru moderanizarea arsenalului de nave de razboi, avioane, rachete si arme cibernetice, potrivit CNBC.com.

Estimarea Pentagonului, folosind preturile si ratele de schimb din 2013, a fost cu 21% mai mare decat cifrele anuntate de oficialii chinezi (119,5 miliarde de dolari). Acest lucru a fost detaliat intr-un raport anual al Congresului, care a evidentiat un progres constant in capacitatile de aparare din China.

Ministerul Apararii al Chinei a declarat, pe site-ul sau oficial, exact opusul celor spuse de Pentagon. "An dupa an, Statele Unite emite acest asa-numit raport privind "Evolutiile militare si de securitate din China”, aduce critici absurde la adresa apararii normale si de constructie militara, si exagereaza cu exclamatii precum "China amenintarea militara", se arata in raport.

Pentagonul a subliniat, de asemenea, progresele in tehnologia de drone chineze. Acesta a indicat un raport in Consiliul de Apare al Stiintei, spunand ca Beijing "combina resursele nelimitate cu constientizarea tehnologica ce ar putea permite Chinei sa potriveasca sau chiar sa depaseasca SUA in privinta cheltuielior pentru vehiculele aeriene fara pilot din viitor.”

Citeste si:
Cum ar putea interveni SUA in Coreea de Nord
Pentagon: Singurul mod de a...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fifor a vorbit in SUA despre maturitatea strategica a Romaniei