Cheltuielile militare ale Chinei au depasit anul trecut suma de 145 miliarde de dolari pentru moderanizarea arsenalului de nave de razboi, avioane, rachete si arme cibernetice, potrivit CNBC.com.

Estimarea Pentagonului, folosind preturile si ratele de schimb din 2013, a fost cu 21% mai mare decat cifrele anuntate de oficialii chinezi (119,5 miliarde de dolari). Acest lucru a fost detaliat intr-un raport anual al Congresului, care a evidentiat un progres constant in capacitatile de aparare din China.

Ministerul Apararii al Chinei a declarat, pe site-ul sau oficial, exact opusul celor spuse de Pentagon. "An dupa an, Statele Unite emite acest asa-numit raport privind "Evolutiile militare si de securitate din China”, aduce critici absurde la adresa apararii normale si de constructie militara, si exagereaza cu exclamatii precum "China amenintarea militara", se arata in raport.

Pentagonul a subliniat, de asemenea, progresele in tehnologia de drone chineze. Acesta a indicat un raport in Consiliul de Apare al Stiintei, spunand ca Beijing "combina resursele nelimitate cu constientizarea tehnologica ce ar putea permite Chinei sa potriveasca sau chiar sa depaseasca SUA in privinta cheltuielior pentru vehiculele aeriene fara pilot din viitor.”

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri