Numarul de persoane angajate din SUA a atins un nou nivel record dupa criza, ultimul fiind de 138,4 milioane inregistrat in 2008. Recuperarea celei mai mari economii din lume a condus la cresteri de peste 200.000 posturi in fiecare din utimele patru luni, pentru prima data in ultimii 14 ani.

In mai, numarul de persoane cu locuri de munca a crescut cu 217.000, usor peste asteptarile analistilor de 213.000, in timp ce rata somajului s-a mentinut la 6,3%, scrie cotidianul Financial Times.

Momentul depasirii recordului anterior crizei financiare este unul simbolic, in timp ce cresterea populatiei cu mai multe milioane de persoane in aceast interval inseamna ca situatia de pe piata muncii este in continuare mai dificila comparativ cu perioada anterioara recesiunii, potrivit Mediafax.

Depasirea acestui prag evidentiaza amploarea recesiunii economice si ritmul foarte lent al recuperarii. SUA au avut nevoie de sase ani pentru a atinge un nou maxim al numarului de angajati, de doua ori mai mult decat in orice alta perioada dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Rata de participare pe piata muncii s-a mentinut la 62,8%, cel mai redus nivel incepand de la sfarsitul anilor '70.
Un numar mare de persoane care nu revin pe piata muncii ar putea sugera ca recuperarea economica lenta a produs efecte pe termen lung, pauzele mari facand mai dificila revenirea multora dintre cei care si-au pierdut slujbele in contextul crizei.

Consilier Obama: Recesiunea...
Citeste si: Consilier Obama: Recesiunea din economia americana da semne de...

Sursa foto: Grup de afaceristi/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si