Numarul de persoane angajate din SUA a atins un nou nivel record dupa criza, ultimul fiind de 138,4 milioane inregistrat in 2008. Recuperarea celei mai mari economii din lume a condus la cresteri de peste 200.000 posturi in fiecare din utimele patru luni, pentru prima data in ultimii 14 ani.

In mai, numarul de persoane cu locuri de munca a crescut cu 217.000, usor peste asteptarile analistilor de 213.000, in timp ce rata somajului s-a mentinut la 6,3%, scrie cotidianul Financial Times.

Momentul depasirii recordului anterior crizei financiare este unul simbolic, in timp ce cresterea populatiei cu mai multe milioane de persoane in aceast interval inseamna ca situatia de pe piata muncii este in continuare mai dificila comparativ cu perioada anterioara recesiunii, potrivit Mediafax.

Depasirea acestui prag evidentiaza amploarea recesiunii economice si ritmul foarte lent al recuperarii. SUA au avut nevoie de sase ani pentru a atinge un nou maxim al numarului de angajati, de doua ori mai mult decat in orice alta perioada dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Rata de participare pe piata muncii s-a mentinut la 62,8%, cel mai redus nivel incepand de la sfarsitul anilor '70.
Un numar mare de persoane care nu revin pe piata muncii ar putea sugera ca recuperarea economica lenta a produs efecte pe termen lung, pauzele mari facand mai dificila revenirea multora dintre cei care si-au pierdut slujbele in contextul crizei.

Sursa foto: Grup de afaceristi/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri