Averea neta a gospodariilor din Statele Unite a avansat cu 2% in primul trimestru, la nivelul record de 81.800 de miliarde de dolari, sustinuta de cresterea bursei si a pietei imobiliare, arata date ale Rezervei Federale a SUA (Fed), citate de Reuters.

Indicele S&P 500 al bursei americane a urcat cu 1,4% in primul trimestru, in timp ce Fed a continuat politica monetara de sprijinire a economiei prin dobanzi foarte scazute, aproape de zero, si achizitii de obligatiuni, potrivit Mediafax.

Datoriile gospodariilor americane au crescut, de asemenea, cu 2% in primele trei luni, excluzand cheltuielile cu plata creditelor ipotecare. Valoarea creditelor contractate de sectorul nefinanciar a scazut cu 10% in perioada ianuarie-martie, la 2.320 miliarde de dolari, in timp ce creditarea ipotecara a ramas slaba.

Cresterea averii populatiei ar trebui sa sustina cheltuielile de consum, cu impact benefic asupra revenirii economiei americane dupa iarna dificila, noteaza Reuters. In perioada recesiunii, americanii au scazut semnificativ consumul, iar in ultimii ani si-au redus datoriile, proces care pare sa fi ajuns aproape de final.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri