Averea neta a gospodariilor din Statele Unite a avansat cu 2% in primul trimestru, la nivelul record de 81.800 de miliarde de dolari, sustinuta de cresterea bursei si a pietei imobiliare, arata date ale Rezervei Federale a SUA (Fed), citate de Reuters.

Indicele S&P 500 al bursei americane a urcat cu 1,4% in primul trimestru, in timp ce Fed a continuat politica monetara de sprijinire a economiei prin dobanzi foarte scazute, aproape de zero, si achizitii de obligatiuni, potrivit Mediafax.

Datoriile gospodariilor americane au crescut, de asemenea, cu 2% in primele trei luni, excluzand cheltuielile cu plata creditelor ipotecare. Valoarea creditelor contractate de sectorul nefinanciar a scazut cu 10% in perioada ianuarie-martie, la 2.320 miliarde de dolari, in timp ce creditarea ipotecara a ramas slaba.

Cresterea averii populatiei ar trebui sa sustina cheltuielile de consum, cu impact benefic asupra revenirii economiei americane dupa iarna dificila, noteaza Reuters. In perioada recesiunii, americanii au scazut semnificativ consumul, iar in ultimii ani si-au redus datoriile, proces care pare sa fi ajuns aproape de final.

Citeste si:
China vs SUA: Ce au stabilit presedintii celor doua tari la G20
China vs SUA: ce au stabilit...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Politia SUA a prins mai multi romani decat cubanezi intrati ilegal