Patru banci din Italia sunt anchetate pentru nivelul prea ridicat al dobanzilor la creditele acordate companiilor. Intre cele 62 de persoane investigate se numara si doi fosti directori ai Bancii Italiei si seful UniCredit, cea mai mare banca din aceasta tara, Federico Ghizzoni, a declarat o sursa din politie, citata de Reuters.

Sursa a aratat ca investigatia se refera la patru banci care au aplicat dobanzi pentru credite pentru firme care nu respecta legislatia din Italia anti-camata. Bancile respective sunt UniCredit, Banca Monte dei Paschi di Siena, Banca Nazionale del Lavoro (BNL) si Banca Popolare di Bari.

Intre persoanele investigate se afla si fostul director general al UniCredit si actual presedinte al Monte Paschi, Alessandro Profumo, potrivit Mediafax. De asemenea, sunt anchetati un fost director general al Bancii Italiei, Fabrizio Saccomanni, care a fost ministru al Economiei in guvernul condus de Enrico Letta, si fostul director pentru disciplina din institutie, Anna Maria Tarantola.

Reprezentantii UniCredit, Monte Paschi, BNL, Banca Popolare di Bari si ai Bancii Italiei nu au fost disponibili pentru comentarii.

Citeste si:
Un grup bancar important vrea sa desfiinteze 8.000 de posturi
Un grup bancar important vrea...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alpinismul, inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO