Starbucks, cel mai mare lant de cafenele din lume, va incepe un program de educatie adresat propriilor angajati care pot obtine astfel o diploma in urma unor cursuri online, potrivit Washington Post.

Compania va lucra in parteneriat cu Universitatea din Arizona, iar programul va fi valabil pentru cei 135.000 muncitori din Statele Unite ale Americii, care lucreaza cel putin 20 ore pe saptamana. Salariatii vor avea posibilitatea sa aleaga dintr-un numar de programe educationale. Acestora nu li se va cere sa ramana la Starbucks dupa ce primesc diploma.

Un an de cursuri online la Universitatea din Arizona (UA) costa aproape 10.000 dolari. Compania Starbucks va oferi o rambursare integrala de scolarizare pentru studentii juniori si seniori. Presedintele UA, Michael Crow, a declarat pentru Wall Street Journal ca programul va atrage de la 15 000 pana la 20 000 angajati Starbucks pe an. Universitatea a mai adaugat si 50 pofesori si consilieri academici pentru a putea satisface cererea de oferta a afacerii pe care Starbucks se asteapta sa o creeze.

Taxa de scolarizare pentru o diploma de patru ani la o facultate publica s-a triplat intre anii 1973 si 2000. Starbucks este una din companiile care ajuta agajatii cu plata datoriilor pentru facultate, chiar daca unele cer altceva in schimb, cum ar fi un angajament de lucru.
Pentru ca ii ajuta sa se descurce cu sumele mari de bani ce trebuie platite pentru invatamantul superior, compania spera ca angajatii sa isi pastreze abilitatile profesionale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »


Setari Cookie-uri