Electrolux AB, cel mai mare producator de utilitati electrocasnice din lume, a raportat vanzari mari dar profituri scazute pentru trimestrul doi.

Profiturile nete au scazut la 1,17 miliarde coroane suedeze (126 milioane euro sau 159 milioane dolari) in perioada aprilie-iunie, de la 1,20 miliarde coroane in perioada similara a anului trecut.

Vanzarile nete ale Grupului Electrolux au crescut cu 4,5 procente pana la 25,32 miliarde coroane (2,75 miliarde euro sau 3,45 miliarde dolari), in crestere de la 24,24 miliarde coroane de anul trecut in trimestrul doi, informeaza Rompres.

Grupul Electrolux este cel mai mare producator din lume de aparatura electrica pentru bucatarie si curatat (frigidere, masini de spalat, aragazuri si aspiratoare) si echipamente pentru gradina si padure (fierastraie cu lant, masini de tuns iarba si tractoare pentru gradina). in fiecare an, clienti din peste 150 de tari cumpara peste 55 milioane de produse Electrolux, atat pentru uz casnic, cat si pentru uz profesional. Din grupul Electrolux fac parte renumitele marci AEG-Electrolux, Electrolux, Zanussi, Frigidaire, Eureka si Husqvarna. In 2005, vanzarile grupului au fost de 129 miliarde coroane suedeze, iar numarul total de angajati este de 70,000.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »