Cheltuielile globale pentru proiectele si investitiile in infrastructura vor depasi pragul de 9 trilioane de dolari in anul 2025, iar in urmatorii 10 ani este de asteptat ca valoarea totala a proiectelor sa ajunga la 78 de trilioane de dolari, potrivit unei analize data publicitatii de compania de consultanta PricewaterhouseCoopers si citata de Chicago Tribune.

Cresterea va fi generata in principal de piata din China, care a depasit Statele Unite in ceea ceea ce priveste cheltuielile de profil inca din anul 2009. Potrivit PwC, investitiile totale la nivel global s-au ridicat in 2012 la circa 4 trilioane de dolari. “Pietele emergente, dar in special China si alte state asiatice, vor inregistra cresteri mai puternice in acest sector”, a aratat Richard Abadie, responsabilul pe proiecte de investitii in infrastructura in cadrul PwC.

In urmatorii 10 ani, este de asteptat ca proiectele de infrastructura sa se ridice la circa 78 de trilioane de dolari, banii fiind in principal proveniti din fonduri structurale sau finantari guvernamentale, factorii demografici, urbanizarea, dar si o explorare mai mare a resurselor naturale.

In Statele Unite, spre exemplu, cheltuielile pe proiecte de infrastructura, se asteapta sa se ridice la aproximativ un trilion de dolari pana in 2025, inregistrand o crestere medie de 3,5% pe an.

Citeste si:
Fiscul bate mai des la usa firmelor: inspectiile au crescut de 3 ori
Sondaj PwC: Fiscul bate mult...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Angajatii se tem de noile tehnologii: cum vor concura cu robotii?