Irlanda este cea mai buna tara din lume pentru ca a avut cea mai mare contributie la dezvoltarea planetei si a umanitatii, potrivit unui nou studiu, scrie The Independent.

Rezultatele au fost dezvaluite in urma studiului Good Country Index, realizat in premiera, care analizeaza 35 de indicatori obtinuti de la Natiunile Unite, Banca Mondiala si alte institutii internationale. Conform studiului, Marea Britanie se afla pe locul 7, in clasamentul general, dar se afla in fruntea listei pentru cea mai mare contributie in domeniul stiintei si tehnologiei. In timp ce Irlanda se afla in fruntea listei, tarile nordice sunt printre cele mai importante economii care au adus o contributie colectiva umanitatii si planetei.

In aceleasi timp, Irakul, afectat de razboi, Libia si Vietnam se afla in partea de jos a clasamentului. Din cauza securitatii internationale precare, Statele Unite ale Americii sunt pozitionate pe locul 21. In afara de Europa de Vest si celelalte regiuni in care se vorbeste limba engleza, Costa Rica se afla pe locul 22, iar Chile ocupa locul 24.

Kenya se afla pe locul 26 si a fost numita cea mai buna natiune africana care a contribuit la dezvoltarea planetei, fiind singura tara de pe continentul African care se afla in top 30. Potrivit cercetatorilor, aceasta a fost un “exemplu de inspiratie”. Contributia seminificativa asupra societatii “nu a fost facuta doar de competenta tarilor bogte din <<Lumea intai>>”.

Cu toate acestea, 9 tari din topul primelor 10 se afla in Eurpa de Vest, lucru care o face sa fie considerata “cea mai buna” parte a lumii. Pentru a crea lista, cercetatorii au luat in considerare economia tarii, dupa care au evaluat contributiile sale asupra tehnologiei, stiintei, culturii, pacii si securitatii internationale. De asemenea, acestia au mai luat in considerare ordinea mondiala, clima, prosperitatea, egalitatea, sanatatea si prosperitatea tarii.

Consilierul politic Simon Anholt, care a creat studiul, spera ca rezultatele cercetarii vor schimba modul in care tarile fac afaceri, incurajandu-le sa se gandeasca si la impactul actiunilor sale la nivel global, si nu doar la interesul individual. “Ideea studiului Good Country Index este destul de simpla: sa masoare cu ce contribuie fiecare tara de pe Pamant la binele colectiv al omenirii si ce ia inapoi”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri