Lantul francez de hipermarketuri Carrefour va intra pe piata din Bulgaria, in urma unei investitii de 81,6 milioane de euro, conform agentiei de promovare a investitiilor a guvernului bulgar.

Planurile Carrefour in Bulgaria prevad constructia unui hipermarket si a unei galerii comerciale in Sofia, pe o suprafata de 80.000 de metri patrati. Hipermarketul va fi amplasat pe aproaspe 20,000 de metri patrati, iar galeria comerciala pe 70,500 metri patrati.

Oficialii Carrefour nu au oferit date suplimentare in legatura cu aceasta investitie. Compania franceza vrea sa investeasca 33,9 milioane de euro in 2006, 23,9 milioane de euro in 2007, restul de 23,8 milioane de euro urmand sa fie investiti in 2008 pentru a incheia proiectul, potrivit datelor furnizate de agentia de promovare a investitiilor a guvernului bulgar, informeaza NewsIn.

Carrefour se extinde in Bulgaria prin subsidiara din Grecia, Carrefour Marinopoulos, au declarat oficialii companiei pentru SeeNews la inceputul lui iulie. Carrefour Marianopoulos mai este prezenta in Grecia si Cipru. Compania intentioneaza sa angajeze 2,280 de oameni in acest complex comercial.

Jucatorii concurenti care sunt deja prezenti pe piata din Bulgaria sunt Metro Cash&Carry, Kaufland, Billa, Ramstore, VP Market precum si retelele autohtone Fantastiko, Oazis si Piccadilly.

in Romania, marca Carrefour este prezenta cu sase magazine, administrate in franciza de compania franceza Hyparlo. Acestea au fost initial deschise in colaborare de Carrefour cu Hyparlo, insa retailer-ul si-a vandut anul trecut participatia de 50% catre Hyparlo.

Carrefour insa va prelua controlul hipermarketurilor din Romania, dupa ce a obtinut in mai acordul Comisiei Europene pentru a deveni actionar unic Hyparlo.

Carrefour a suplimentat de la 20 la 30-40 numarul de hipermarketuri pe care intentioneaza sa le deschida in Romania in urmatorii ani, datorita concurentei ridicate pe piata de retail, au declarat in luna martie reprezentantii Hyparlo. Compania are in plan pentru toamna acestui an deschiderea unui hipermarket la Constanta, iar in 2007, vor fi deschise cinci hipermarketuri, dintre care doua vor fi la Iasi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »