Autoritatile din San Francisco au decis sa finanteze un proiect ce vizeaza amplasarea sub structura podului Golden Gate a unei plase contra sinucigasilor, cu scopul de a salva vietile acelor persoane care se arunca de pe celebrul obiectiv turistic, informeaza bbc.co.uk.

Consiliul municipal din San Francisco a votat in unanimitate acordarea unei finantari de 76 milioane de dolari pentru acest proiect. De la inaugurarea podului Golden Gate, in 1937, peste 1.400 de persoane s-au sinucis aruncandu-se in ocean de pe aceasta structura. Anul trecut, 46 de persoane s-au sinucis in acest fel, stabilind un nou record in domeniu, potrivit Mediafax.

Votul din aceasta saptamana reprezinta o victorie repurtata de o campanie veche de cateva decenii lansata de familiile victimelor. Decizia de amplasare a unei plase uriase din otel inoxidabil a fost aprobata initial in 2008, ca masura de prevenire a sinuciderilor din orasul San Francisco. Insa finantarea proiectului a intampinat dificultati majore.

Unul dintre obstacole a fost inlaturat atunci cand presedintele american a semnat o lege prin care amplasarea barierelor si a plaselor de siguranta a devenit eligibila pentru finantare din fonduri federale. De altfel, Guvernul federal american va asigura 49 milioane de dolari din finantarea totala a acestui proiect.

Plasa de sub podul Golden Gate va avea o latime de sase metri si va fi amplasata pe ambele parti laterale ale constructiei. Intr-o conferinta de presa organizata joi, inainte de votul Consiliului municipal din San Francisco, unul dintre putinii oameni care au supravietuit tentativei de sinucidere, dupa ce s-a aruncat in ocean, sarind de pe celebrul pod, a respins argumentul potrivit caruia persoanele suicidare vor gasi o alta metoda pentru a-si pune capat vietii, daca acea plasa va fi amplasata.

Kevin Hines, in varsta de 32 de ani, a spus ca a simtit "un regret imediat", atunci cand a sarit de pe podul Golden Gate. "Niciun suflet, nici un singur alt suflet nu va mai fi pierdut de pe acel pod", a spus el. Potrivit autoritatilor din San Francisco, proiectul va fi finalizat pana in anul 2018.
Podul Golden Gate este o structura suspendata care traverseaza stramtoarea Golden Gate pe o distanta de 4,8 kilometri, facand legatura intre Golful San Francisco si tarmul Oceanului Pacific. Golden Gate Bridge este unul dintre cele mai cunoscute simboluri pe plan international ale orasului San Francisco, ale statului California si ale Statelor Unite ale Americii. De asemenea, el a fost declarat una dintre "minunile lumii moderne" de catre Societatea americana a inginerilor civili.

Sursa foto: MEDIAFAX Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri