Un jurnalist de la primul canal al televiziunii publice ruse, Pervii Kanal, a fost impuscat in estul Ucrainei, o regiune devastata de o insurectie separatista prorusa, a anuntat luni angajatorul acestuia, Pervii Kanal, relateaza AFP.

Ministerul rus de Externe a cerut imediat autoritatilor ucrainene "realizarea unei anchete obiective" si a afirmat ca acest caz arata ca "fortele ucrainene nu doresc detensionarea conflictului" si impiedica aplicarea armistitiului in regiunile din estul Ucrainei.

Al treilea jurnalist rus ucis de la inceputul conflictului, Anatoli Klian, un cameraman, in varsta de 68 de ani, realiza un reportaj cu rebeli, duminica seara, in apropierea unei unitati militare ucrainene din regiunea Donetk, a precizat postul de televiziune pe site, informeaza Mediafax.

El se afla impreuna cu un grup de jurnalisti rusi luati de insurgenti din "republica" de la Donetk sa intalneasca mame ale unor militari care au venit sa ceara ca fiii lor sa paraseasca zona.

"Dupa ce au ajuns acolo, au izbucnit tiruri dinspre militari. Anatoli Klian a fost ranit mortal la nivelul abdomenului", a adaugat postul.

Comitetul rus de ancheta, insarcinat cu cazuri importante in Rusia, a anuntat imediat deschiderea unei anchete pentru "recurgere la mijloace si metode de razboi interzise" si "uciderea unei persoane in legatura cu activitatile sale" profesionale.

Ancheta va fi "in curand unita" cu cea deschisa in mai impotriva fortelor armate ucrainene, Garzii Nationale si miscarii paramilitare nationaliste Pravii Sektor, a precizat Comitetul intr-un comunicat. Anatoli Klian "este o noua victima a autoritatilor ucrainene, care ignora in mod grosolan normele internationale de aparare a populatiei in timpul unui conflict", a adaugat Comitetul rus de ancheta.

Anatoli Klian lucra de 40 de ani pentru televiziunea rusa si a realizat numeroase misiuni in zone dificile, potrivit Pervii Kanal. Soferul masinii la bordul careia se aflau jurnalistii a fost ranit si se afla, luni, la un spital, a precizat un reporter de la postul public Rusia 24.

La 17 iunie, doi jurnalisti de la televiziunea publica rusa au fost ucisi in regiunea Lugansk, iar angajatorul lor a atribuit moartea acestora unor tiruri de mortiera ale fortelor ucrainene. Fotograful italian Andrea Rocchelli a fost ucis in apropiere de Slaviansk, la sfarsitul lui mai, dar si asistentul sau rus Andrei Mironov.

Sursa foto: Soldat care patruleaza/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri