Municipalitatile statului New York au obtinut dreptul, in justitie, sa blocheze proiectele de exploatare a zacamintelor de petrol si gaze prin fracturare hidraulica, masura care se va aplica in limita ariei lor teritoriale. Decizia a venit in contextul in care industria astepta ridicarea unui moratoriu vechi de sase ani.

Curtea de apel din Albany a confirmat luni respingerea de catre o instanta inferioara a unor contestatii la adresa interdictiilor impuse de municipalitatile oraselor Dryden si Middlefield, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Decizia Curtii de Apel ar putea determina companiile de petrol si gaze sa abandoneze proiectele de fracturare hidraulica din statul New York, in timp ce guvernatorul Andrew Cuomo analizeaza daca sa ridice un moratoriu instituit in 2008, pe care l-a mostenit la preluarea functiei.

Fracturarea hidraulica a ajutat productia de gaze naturale din SUA

Exploatarea zacamintelor de hidrocarburi prin fracturare hidraulica in state pornind din Dakota de Nord si pana in Pennsylvania a contribuit la cresterea productiei de gaze naturale a Statelor Unite la niveluri record, in fiecare din ultimii sapte ani, potrivit Administratiei pentru Informatii in Energie (AIE) din SUA, dar metoda este supusa unei atentii tot mai mari de catre organizatiile de protectie a mediului.

O parte din statul New York se afla pe sistul Marcellus, o formatiune despre care AIE estimeaza ca are rezerve de gaze suficiente pentru asigurarea consumului Statelor Unite timp de sase ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri