NASA lanseaza prima misiune spatiala pentru a studia impactul dioxidului de carbon din atmosfera asupra schimbarilor climatice, informeaza CNN.

Satelitul numit Orbiting Carbon Observatory-2 (OCO-2) ar urma sa fie trimis in spatiu marti, pentru a se alatura unui grup de alti sateliti. Specialistii vor sa studieze dioxidul de carbon din atmosfera, avand in vedere ca este cel mai raspandit gaz cu efect de sera produs de om. Cele 40 de miliarde de tone produse anual afecteaza schimbarile climatice de pe Terra.

Cresterea cantitatii de dioxid de carbon a fost accelerata de folosirea tot mai multor combustibili fosili, care genereaza acest gaz. O parte din el este absorbit de Pamant, insa oamenii de stiinta sustin ca oamenii au “inclinat balanta”.

Astfel, misiunea NASA isi propune sa evalueaze atat dinamica atmosferica a concentratiei de dioxid de carbon, cat si locurile in care este absorbit. Prin identificarea principalelor surse de emitere a gazului cat si a locurilor in care acesta este absorbit, se pot identifica masurile necesare pentru a mentine emisiile la un nivel potrivit.

Satelitul NASA, util in masurarea poluarii

“Daca apare o fasie de aer care se intinde dinspre suprafata Pamantului spre straturile atmosferice, Orbiting Carbon Observatory-2 (satelitul – n.r.) va putea sa identifice concentratia de dioxid de carbon din acea fasie verticala”, explica Gregg Marland, geolog la Universitatea de Stat Appalachian din statul Carolina de Nord. “Satelitul se va comporta ca un avion care observa fumul venind dintr-o padure si identifica de unde provine acesta si ce amploare are”, detaliaza acesta.

Satelitul trimis de NASA va ajuta la colectarea de noi date in ceea ce priveste poluarea si schimbarile de clima, avand in vedere ca misiunea va consta in analizarea cantitatii de lumina solara absorbita de dioxidul de carbon.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri