"Republicile populare" autoproclamate din Donetk si Lugansk in estul Ucrainei planifica crearea unei federatii, a anuntat "premierul" de la Donetk Aleksandr Borodai citat de agentia rusa Interfax, in pagina electronica si dat publicitatii de Mediafax.

Intrebat daca acesta federatie va avea un singur "Parlament" si un singur "presedinte", Borodai a raspuns: "Da, cu certitudine". "Nu avem neintelegeri cu locuitorii din Lugansk. Problemele nesemnificative care apar sunt discutate si pot fi solutionate", a adaugat el.

Totodata, Borodai a declarat ca "autoritatile" de la Donetk sunt "pregatite sa renunte la multe cerinte politice pentru a obtine pace", relateaza agentia RIA Novosti. "Deja am renuntat la multe cerinte politice pentru instaurarea pacii. Suntem pregatiti sa renuntam in continuare la multe dintre cerintele noastre, insa acest subiect trebuie sa fie discutat in cadrul negocierilor", a afirmat el.

Operatiunea "antiterorista" contra rebelilor prorusi din estul Ucrainei a fost reluata marti dimineata, a anuntat presedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov in deschiderea sedintei Camerei unice. Presedintele Petro Porosenko a anuntat in noaptea de luni spre marti ca armistitiul cu separatistii nu a fost prelungit si ca fortele ucrainene vor "trece la atac".

Kievul i-a acuzat pe insurgentii prorusi din estul Ucrainei ca au atacat armata ucraineana de 108 ori in cele zece zile de armistitiu, omorand 29 de militari si ranind alti 69.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri