De cand a fost legalizat, industria cannabisului a explodat. Astfel, Colorado are in prezent 340 de magazine care vand acest drog localnicilor si turistilor. In primele patru luni, vanzarile de marijuana au depasit 202 milioane de dolari lunar, din care aproximativ o treime in scop recreational.

Marijuana creste bugetul statului, dar distruge vieti

Desi legalizarea marijuanei inseamna bani frumosi pentru stat, consumatorii dau bani din propriul buzunar pentru a-si distruge vietile. Cele mai multe motive de ingrijorare au fost date de prajiturile si bomboanele cu cannabis care au cauzat moartea a doua persoane. Victimele au consumat produsele in cantitati uriase, potrivit Daily Mail.

In luna mai, au avut loc mai multe controale la asa-numitele "alimente din marijuana" dupa ce un elev de liceu a sarit de la balconul unui hotel dupa ce mancat de sase ori mai multe prajituri cu marijuana decat este recomandat.

Mai mult, marijuana a bagat un barbat din Denver dupa gratii. El a fost acuzat ca si-a impuscat sotia dupa ce a consumat o bomboana cu aroma de marijuana. Si copiii au fost afectati. Noua dintre ei au ajuns la spital dupa ce au consumat marijuana comestibila. Victimele s-au ales cu halucinatii, anxietate severa si stari de voma.

Citeste si:

Dar efectele legalizarii marijuanei nu se opresc aici. O fetita de numai doi ani a fost spitalizata dupa ce a mancat o prajitura din cannabis pe care a gasit-o pe strada. Un alt copil tot in varsta de doi ani a murit ars de viu dupa ce casa in care se afla a fost cuprinsa de un incendiu provocat de parintii lui in stare de inconstienta dupa consumul de marijuana.

America continua sa deschida magazine cu marijuana

Dupa ce la inceputul anului Washington a legalizat marijuana, statul american anunta ca pe 7 iulie va deschide primele sale 20 de magazine cu cannabis. Autoritatile au primit peste 2.600 de cereri, insa au fost admise 80.

Alaska si Oregon iau, de asemenea, in considerare sa legalizeze marijuana. In lume, Uruguay este prima tara care a legalizat comertul cu marijuana, in decembrie 2013. Aici, drogul este vandut in farmacii, iar consumatorii pot cumpara cel mult 40 de grame pe luna.

Sursa foto: Culturi de cannabis/Shutterstock.com