Autoritatile ruse au interzis vineri importul unor noi produse lactate din Ucraina, din motive sanitare, in plina criza intre cele doua tari, relateaza AFP.

Agentia pentru protectia consumatorilor Rospotrebnadzor a afirmat, intr-un comunicat, ca a constatat contaminari microbiene si incalcari ale normelor, dupa inspectarea branzei produse de catre Milkiland, o firma cu sediul la Kiev. Importul in Rusia a productiei de la sapte fabrici apartinand acestei intreprinderi sunt interzise incepand de vineri, relateaza Mediafax.

Rusia este acuzata ca impune sanctiuni vecinilor sai cu care intretine relatii tensionate, aplicand restrictii comerciale, intre altele, vinurilor din Georgia si produselor lactate din tarile baltice. Moscova a interzis deja, in aprilie, importul anumitor produse lactate ucrainene.

La inceputul saptamanii, Rusia a limitat drastic importul de carne din Romania, dar si din Republica Moldova. Aceasta actiune a fost denuntata de catre UE ca represalii dupa semnarea unui acord de asociere intre Republica Moldova, o fosta republica sovietica, si Bruxelles.

Sursa foto: conflict economic, shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri