Ministerul german de Externe a anuntat ca l-a "invitat" pe ambasadorul Statelor Unite John B. Emerson la o "discutie", dupa arestarea unui agent german suspectat ca i-a spionat pe parlamentarii din tara sa in contul americanilor, potrivit unui comunicat, relateaza AFP.

"Ambasadorul Statelor Unite John B. Emerson a fost invitat de catre secretarul de stat Stephan Steinlein la o discutie, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, in legatura cu procedura anchetei Parchetului Federal", se arata in comunicatul emis vineri seara.

Un colaborator al serviciilor germane de informatii BND, arestat miercuri, este vizat de o ancheta a parchetului federal german din cauza suspiciunilor ca a spionat, in contul Statelor Unite, o comisie din cadrul Bundestagului insarcinata cu o ancheta asupra actiunilor de spionaj intreprinse de catre Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA) in Germania.

"Secretarul de stat Steinlein l-a rugat pe ambasadorul Statelor Unite sa contribuie la clarificarea rapida", a acestui caz, potrivit ministerului.
Intrebat despre caz intr-o conferinta de presa obisnuita, vineri, Steffen Seibert, un purtator de cuvant al Guvernului german, a declarat ca Angela Merkel a fost informata joi. "Guvernul german va astepta rezultatele anchetei. Daca este necesar sa tragem concluzii, le vom trage, dar nu am ajuns inca acolo (...). Cazul este grav, acest lucru este clar", a spus el.

Socati deja de interceptarea telefonului cancelarului Angela Merkel, germanii sunt tulburati de acest nou caz de spionaj. Colaboratorul BND, in varsta de 31 de ani, a fost arestat miercuri, el fiind suspectat ca a incercat sa contacteze serviciile secrete ruse. Insa, potrivit mai multor publicatii, tanarul a marturisit in cursul interogatoriilor la care a fost supus ca a frunizat informatii unui serviciu secret american.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri