"Toate indiciile arata ca el a lucrat pentru americani", a afirmat aceasta sursa pentru Frankfurter Allgemeine am Sonntag (FAS), potrivit unui pasaj din articol publicat sambata. Potrivit presei germane, el si-ar fi propus serviciile si pentru rusi, intrand in contact cu Consulatul Rusiei la Munchen (sud), relateaza Mediafax.

Acest colaborator al BND, in varsta de 31 de ani, lucra pentru serviciile americane de informatii inca de la sfarsitul lui 2012 si ar fi sustras peste 200 de documente, potrivit publicatiei germane. Agentul a fost insarcinat cu furnizarea unor documente apartinand comisiei parlamentare de ancheta infiintata dupa dezvaluirile fostului consultant al NSA Edward Snowden, potrivit aceleiasi surse.

Insa agentul, angajat intr-un serviciu BND insarcinat cu protejarea militarilor germani mobilizati in strainatate, a reusit sa transmita doar doua din documentele sustrase, printre care unul despre structura generala a BND. El ar fi contactat prin e-mail Ambasada Statelor Unite la Berlin pentru a-si propune serviciile si a primit, in cursul a trei intalniri in Austria, 25.000 de euro, continua FAS.

Citeste si:

Presa germana a dezvaluit vineri ca un colaborator al BND este suspectat ca a spionat pentru Statele Unite comisia parlamentara insarcinata cu anchetarea asupra activitatilor NSA. Joi, Procurorul General federal a anuntat ca un german in varsta de 31 de ani, suspectat de spionaj pentru un serviciu strain, a fost arestat miercuri.

Intrebat despre caz intr-o conferinta de presa obisnuita, vineri, Steffen Seibert, un purtator de cuvant al Guvernului german, a declarat ca Angela Merkel a fost informata joi. "Guvernul german va astepta rezultatele anchetei. Daca este necesar sa tragem concluzii, le vom trage, dar nu am ajuns inca acolo (...). Cazul este grav, acest lucru este clar", a spus el.