O noua lansare a rachetei ruse cu raza lunga de actiune de tip Angara a fost stabilita miercuri, dupa esecul de la sfarsitul lui iunie a primului tir de testare a acestei rachete de noua generatie, potrivit agentiei Interfax, relateaza AFP.

"O noua incercare de lansare a unei rachete cu raza lunga de actiune (...) Angara va avea loc pe 9 iulie", a anuntat o sursa apropiata Comisiei de stat care urmeaza sa transeze problema, citata sambata de catre agentie. Racheta, prezentata drept prima dezvoltata de catre Rusia dupa destramarea fostei Uniuni Sovietice, urma sa decoleze de la poligonul de la Plesetk (nord) pe 27 iunie, relateaza Mediafax.

Insa procedura automatica a intrerupt lansarea, care a fost amanata cu 24 de ore, iar apoi pe o perioada nedeterminata. Rusia, ale carei lansatoare de tip Soiuz asigura transportul echipajelor catre Statia Spatiala Internationala, s-a confruntat cu o serie de esecuri in domeniul spatial, in ultimii ani.

In mai, o racheta cu raza lunga de actiune de tip Proton - pe care noua racheta de tip Angara este menita sa o inlocuiasca - a esuat sa plaseze pe orbita un satelit de telecomunicatii construit pentru Rusia de catre Airbus Defence and Space si care a ars in atmosfera.

Sursa foto: Shutterstock / Moscow, Russia, Red square

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri