Unitatea "hackerilor" din Coreea de Nord este alcatuita in prezent din 5.900 de persoane, fata de 3.000 in urma cu doi ani, scrie Yonhap. "Tara comunista detine o unitate de hackeri, plasata sub tutela Biroului General pentru Recunoastere, din care fac parte aproximativ 1.200 de hackeri profesionisti", precizeaza agentia, care citeaza o sursa careia nu-i dezvaluie numele, relateaza Mediafax.

Hackerii nord-coreeni au actionat uneori de la baze instalate in strainatate, inclusiv in China, adauga Yonhap. In ultimii ani, hackerii nord-coreeni au lansat atacuri cibernetice asupra mai multor tinte sud-coreene, intre care agentii militare, banci, agentii guvernamentale, posturi de televiziune sau site-uri media.

Anchete efectuate de catre autoritati au conchis ca aceste atacuri au ca origine Coreea de Nord, acuzatii pe care Phenianul le respinge. Seulul si-a suplimentat bugetul alocat securitatii informatice si formeaza experti cu scopul de a-si reduce vulnerabilitatea. In 2011, Coreea de Sud a creat o agentie speciala dedicata apararii de aceste atacuri.