Dupa sute de ani de sedere in umbra, lira sterlina incepe sa ii seduca din nou pe oamenii de afaceri. Asa se face ca, in ultimii doi ani de zile, rezervele in lire ale bancilor non-britanice s-au dublat, ajungand la 111,5 miliarde de lire sterline.
Un factor care a dat un impuls remarcabil increderii in moneda britanica a fost decizia Rusiei de a crea un fond de stabilizare petroliera, in care moneda britanica sa ocupe 10%, inlocuind francul elvetian si yenul japonez.

De altfel, lira tocmai a depasit yenul devenind a treia moneda preferata pentru rezerve dupa dolar si euro, iar Banca Chinei i-a autorizat pe traderi sa negocieze paritatea lira sterlina-yuan. Nimic insa nu ilustreaza mai bine revenirea lirei sterline ca randamentul obligatiunilor emise de statul britanic, mult mai ridicat decat al celor din zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri