Anuntul a fost facut in timpul celei de-a saptea vizite a cancelarului german Angela Merkel in China, inceputa duminica. Merkel este insotita de o delegatie numeroasa de oameni de afaceri, care include reprezentanti ai Siemens, Lufthansa si Deutsche Bank.

Merkel si premierul chinez Li Keqiang au prezidat luni semnarea unei serii de acorduri comerciale si de investitii, noteaza Mediafax. Capacitatea de productie a celor doua uzine ale VW va fi stabilita in functie de necesarul pietei si strategiile industriale, a precizat un purtator de cuvant al companiei germane.

VW si First Automotive Works vor investi impreuna circa 2 miliarde de euro pentru cresterea capacitatii de productie, iar grupul german spera ca pana in 2018 sa ajunga la o productie anuala de peste 4 milioane de vehicule.

China, cea mai mare piata auto la nivel mondial, este si cea mai importanta piata a Volkswagen, grupul german comercializand in statul asiatic 3,27 milioane de vehicule in 2013, daca sunt incluse si automobilele fabricate de companiile sale mixte.

Acordurile bilaterale, parte a unei colaborari strategice intre Germania si China

Airbus Helicopters, divizie a constructorului european de avioane Airbus, a semnat luni contracte cu trei operatori chinezi, pentru un total de 123 de elicoptere, intre care aparate de familie monomotor din familia Ecureuils si aparate cu doua motoare, din gama C135.

Citeste si:

Grupul, care nu a dezvaluit valoarea contractelor, a indicat ca elicopterele vor fi folosite in servicii publice, de transport de pasageri, pentru oameni de afaceri, urgente medicale si operatiuni de cautare.

Lufthansa a anuntat la randul sau ca a incheiat un acord de formare a unei companii mixte cu concurentul chinez Air China. Cooperarea, care va intra in vigoare in octombrie, va oferi Lufthansa un acces mai bun la a doua mare piata aeriana din lume, dupa cea a Statelor Unite.

Companiile aeriene chineze au transportat anul trecut 350 de milioane de pasageri, in crestere cu 11% fata de anul precedent. In urma anunturilor, presedintele Xi Jinping, care s-a intalnit ulterior cu Merkel, a dat asigurari ca Germania ramane un partener strategic important al Chinei.

Exporturile Germaniei in China au atins anul trecut 67 de miliarde de euro, statul asiatic fiind a doua mare piata pentru statul german, dupa Statele Unite.Vanzarile chineze in Germania sunt de peste 73 de miliarde de euro.

Sursa foto: Mediafax Foto