Evenimentul a fost organizat in capitala Coreei de Nord, Phenian si difuzat de televiziunea de stat. Imaginile il arata pe Kim Jong-un mergand cu dificultate prin centrul scenei, catre portretul bunicului sau, fondatorul regimului nord-coreean.

Media de stat si propaganda oficiala a regimului sunt atent coordonate, iar imaginile in care liderul este surprins in momente de slabiciune sunt foarte rare. Kim Il-sun, care a condus tara pana in 1984, cand a murit, avea un ganglion de marimea unei mingi de tenis in zona cefei, motiv pentru care angajatii televiziunii de stat nu aveau voie sa-l filmeze din anumite unghiuri.

Citeste si:

Nu este clar motivul pentru care Kim Jong-un a schiopatat pe scena. Cu toate acestea, dictatorul in varsta de 30 de ani a fost filmat in timpul unor vizite miliare pe coasta de est si de vest a Coreei de Nord.

Coreea de Nord a amenintat ca va executa un al patrulea test nuclear, incalcand sanctiunile venite din partea Natiunilor Unite. Mai mult, in ultimele 10 zile liderul nord-coreean a facut mai multe teste cu proiectile cu raza scurta de actiune si rachete.

Sursa foto: Youtube