Anterior acestei decizii, starea civila a oricarui angajat al ONU era determinata de legislatia din tara de origine a acestuia, a reamintit purtatorul de cuvant al ONU Farhan Haq. De acum inainte, Organizatia Natiunilor Unite va recunoaste statutul civil al tuturor cuplurilor gay din randul angajatilor sai, care s-au casatorit intr-o tara in care aceste casatorii sunt legale, indiferent de nationalitatea celor doi soti, informeaza Mediafax.

"Secretarul General ONU spune ca drepturile omului se afla in centrul misiunii pe care o are Organizatia Natiunilor Unite", a declarat Farhan Haq. "El este mandru ca lupta pentru egalitate in randul tuturor angajatilor ONU. El indeamna, totodata, pe toti membrii din familia ONU sa se uneasca si sa respinga homofobia".

ONU are aproximativ 43.000 de angajati in lumea intreaga. Potrivit lui Farhan Haq, noua politica a ONU fata de casatoriile gay a devenit efectiva incepand cu data de 26 iunie. Potrivit organizatiei Human Rights Watch, casatoriile intre persoanele de acelasi sex sunt legale in 17 tari si in anumite state din Mexic si SUA.

Sursa foto: Steag ONU pictat pe fata/ Shutterstock.