Germania s-a calificat in finala Cupei Mondiale, dupa ce a invins la Belo Horizonte, cu scorul de 7-1 (5-0), Brazilia, in semifinalele competitiei. Aceasta confruntare va intra in istoria campionatelor mondiale nu doar pentru scorul urias de pe tabela, ci si pentru o serie de recorduri avandul in prim plan pe atacantul german, de origine poloneza, Miroslav Klose.

  • "Miro" Klose, golgheter all time

In minutul 23 al semifinalei dintre Brazilia si Germania, scor 1-7, atacantul Miroslav Klose (36 de ani) a majorat diferenta la 2-0 si a înscris, astfel, cel de-al 16-lea sau gol la Campionatele Mondiale, depasind cu un gol recordul all-time detinut chiar de catre brazilianul Ronaldo(15).

  • Cele mai multe goluri marcate intr-o semifinala

Diferenta de scor dintre Brazilia si Germania a mai fost intalnita de doar trei ori in etapa semifinalelor la un Campionatul Mondial de Fotbal. Recordul anterior a fost inregistrat in anul 1930, cand Uruguay invingea Yugoslavia 6-1, iar Argentina distrugea Statele Unite cu acelasi scor, dar si 1954, moment in care tot Germania umilea Austria cu 6-1.

  • Cele mai multe goluri inscrise de o tara la Cupa Mondiala

Germania a devenit tara cu cele mai multe goluri marcate in istoria Cupelor Mondiale (223). Inainte de inceperea meciului, nemtii se aflau in spatele Braziliei in acest clasament, cu 4 goluri mai putin.

  • Cea mai drastica infrangere suferita de o tara gazda

Anterior, cele mai severe infrangeri suferite de gazde au fost cunoscute de Suedia pe 29 iunie 1958 in fata Braziliei (2-5) si de Africa de Sud pe 16 iunie 2010 contra Uruguay (0-3).

  • Cele mai rapide patru goluri inscrise consecutiv

Germania a inscris patru goluri in doar sase minute impotriva Braziliei, ceea ce reprezinta un record pentru o semifinala de Campionat Mondial. De asemenea, germanul Tony Kroos a inscris o dubla (golurile de 3-0 si 4-0) in minutele 24 si 26, dar timpul dintre cele doua reusite a fost de 69 de secunde. Kroos devine astfel jucatorul care a marcat cea mai rapida "dubla" din istoria mondialelor.

  • "Miro" Klose, primul fotbalist care a jucat 4 semifinale

Pe langa cele mai multe goluri marcate in istoria campionatelor mondiale, Miroslav Klose a devenit, totodata, si primul fotbalist care a jucat patru semifinale consecutive la acest eveniment. Miroslav Klose a marcat primul gol la un Campionat Mondial in urma cu 12 ani, intr-o victorie cu 8-0 contra Arabiei Saudite, cand a reusit chiar o "tripla". Mai mult decat atat, neamtul l-a egalat pe brazilianul Cafu, in clasamentul jucatorilor cu cele mai multe victorii la Cupa Mondiala, ambii cu cate 16.

  • Golul cu numarul 2.000 pentru Germania

Primul gol al meciului inscris de Thomas Muller a reprezentat "reusita" cu numarul 2.000 pentru nationala Germaniei in toate competitiile internationale de la infiintare si pana in prezent. Fritz Becker a inscris pentru prima data in istorie pentru Germania in 1908.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri