Victoria Germaniei in meciul jucat cu Brazilia in sferturile de finala ale Campionatului Mondial 2014, terminat cu 7-1, a fost cea mai mare infrangere suferita vreodata de nationala tarii sud-americane. Brazilienii au protestat dupa meci pe principalele strazi ale orasului Belo Horizonte, insa mai multi politistii erau deja prezenti in interiorul stadionului, pregatiti sa controleze eventualele scandaluri.

Mai multe persoane au fost arestate dupa ce au inceput sa arunce cu fumigene si petarde in politisti, iar doua autobuze au fost incendiate in Sao Paulo, potrivit Gsp.ro.

„Oamenii se vor infuria. Brazilienilor nu le place sa piarda. Este o chestiune de cultura”, a declarat un fan al nationalei Braziliei, Nina Maia, in varsta de 17 ani, potrivit Washington Post.

Guvernul brazilian a cheltuit 11 miliarde de dolari pentru aceasta editie a Cupei Mondiale, iar revoltele au inceput inca din luna iunie a anului trecut, cand 60.000 de demonstranti s-au adunat chiar in piata centrala din Belo Horizonte. Politistii au inceput sa arunce cu gaze lacrimogene.Protestele au fost atunci indreptate impotriva guvernului, dar si impotriva presedintei Braziliei, Dilma Rousseff.

Brazilienilor nu le place sa piarda

De data aceasta, infrangerea istorica a echipei Braziliei, pe teren propriu, a determinat o serie de violente in tara gazda a Cupei Mondiale. Pe plaja din Copacabana, acolo unde s-a organizat un Festival al Fanilor, sute de oameni au fost dispersati in urma unei runde de jafuri puse la cale de o banda de hoti. Acestia au creat panica si au reusit sa fure bijuterii si genti ale suporterilor prezenti pe plaja.

Protestele au dominat cel mai mare oras al Braziliei, Sao Paulo, unde mii de oameni s-au adunat pe strazile care erau vopsite in culorile steagului brazilian.

Recordurile unui meci istoric

Primele cinci goluri ale Germaniei au fost marcate in primele 28 de minute ale meciului, iar Brazilia a reusit sa inscrie un singur gol in minutul 90. Dupa aceasta partida, jucatorul german Miroslav Klose a devenit golgheterul cu cele mai multe goluri date la Cupa Mondiala, reusind sa inscrie 16 goluri si sa doboare recordul stabilit de un jucator brazilian, Ronaldo Nazario de Lima.

Acesta nu este singurul record stabilit dupa acest meci. Nationala Braziliei a incasat cele mai multe goluri primite vreodata, iar scorul a fost cel mai mare inregistrat intr-o semifinala a Campionatului Mondial. Doar Uruguayul a reusit aceasta diferenta de scor cu Brazilia in 1920, de 6-0, meci jucat pentru Cupa Americii pe stadionul Vina del Mar (Chile).

Daca Brazilia ar fi invins nationala lui Joachim Low, ar fi fost al saselea titlu cucerit de Tara Cafelei. Avand in vedere ca este primul campionat gazduit de Brazilia dupa 64 de ani, un eveniment care nu a fost dorit de majoritatea cetatenilor. Acestia sustin ca sumele cheltuite pentru organizarea meciurilor de talie mondiala ar fi trebuit sa fie directionate catre imbunatatirea calitatii serviciilor publice, in special a educatiei.

Sursa foto: Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri