Coreea de Nord a efectuat, luni, exercitii militare in apropiere de frontiera maritima cu Sudul, in cadrul carora a tras aproximativ 100 de obuze catre mare. Aceste manevre cu munitie reala au loc in urma efectuarii mai multor teste de rachete, informeaza AFP.

Manevrele au inceput aproape de pranz si au fost efectuate de catre unitati militare situate in extremitatea estica a zonei demilitarizate - care, in pofida numelui, este una dintre fasiile de pamant cele mai inarmate din lume - dintre cele doua tari, a anuntat seful Statului Major sud-coreean. Tirurile au durat aproximativ 30 de minute si au fost trase aproximativ 100 de obuze cu o raza de aproximativ 50 de kilometri. Ele au cazut la nord de linia de demarcatie intercoreeana, noteaza Mediafax.

Fortele sud-coreene sunt in alerta, in urma unei serii de tiruri de testare a unor rachete cu raza scurta de actiune efectuate de catre nord-coreeni in ultimele saptamani. Rezolutii ONU interzic Phenianului sa efectueze tiruri de rachete. "Exercitiile de astazi (luni) sunt interpretate ca o demonstratie de forta care ne este adresata", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului sud-coreean al Apararii.

Coreea de Nord efectueaza frecvent tiruri de racheta sau exercitii militare, pentru a-si sublinia nemultumirea. Coreea de Sud se pregateste sa inceapa pe 16 iulie manevre comune cu aliatul sau american. Tirurile de rachete de acum cateva saptamani erau un mijloc de protest fata de vizita presedintelui chinez Xi Jinping la Seul, considerata prioritara fata de o eventuala vizita la Phenian, in contextul in care Beijingul este aliatul traditional al regimului nord-coreean si singurul sustinator economic al acestuia.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri