Alianta Nord-Atlantica (NATO) denunta suplimentarea efectivelor militare ruse la frontiera cu Ucraina, considerand ca acesta este "un pas inapoi in efortul pentru detensionarea situatiei".

"Incepand de la jumatatea lunii iunie, avem dovezi privind sosirea progresiva a mii de militari rusi in apropierea frontierei Ucrainei", declara un oficial NATO, citat de AFP si dat publicitatii de Mediafax. "In momentul de fata, exista intre 10.000 si 12.000 de militari rusi in aceasta zona", comparativ cu circa 40.000 in luna mai, precizeaza oficialul citat.

"Numarul efectivelor ruse scazuse la circa 1.000 la jumatatea lunii iunie, dar, intre timp, rusii au consolidat din nou prezenta de-a lungul frontierei. Acesta nu este un pas in directia cea buna. Este un pas inapoi in efortul pentru detensionarea situatiei", adauga oficialul NATO.

"Alianta Nord-Atlantica cere din nou Rusiei sa retraga trupele de la frontiera ucraineana, sa inceteze sustinerea separatistilor prorusi, sa nu mai permita intrarea in Ucraina a combatantilor, a fondurilor si armelor, sa inceteze toate activitatile destabilizatoare", subliniaza NATO.

Relatiile NATO-Rusia s-au...
Citeste si: Relatiile NATO-Rusia s-au deteriorat in 2015, pe fondul crizei siriene


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
De ce merg 200 de militari americani in R. Moldova