Operatiunea militara terestra israeliana lansata in Fasia Gaza este esentiala pentru "atacarea" tunelurilor Hamas, intrucat bombardamentele sunt insuficiente, a precizat vineri premierul israelian Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

"Nu este posibil sa se rezolve (problema) tunelurilor doar din aer, militarii nostri fac acest lucru si terestru", a declarat el in deschiderea unei reuniuni a Guvernului. "Tsahal (armata) opereaza impotriva Hamas si a altor organizatii teroriste din Fasia Gaza de pe mare, aer si acum de pe uscat. Operatiunea terestra lansata de fortele noastre ieri (joi) seara urmareste sa loveasca tunelurile terorii care merg din Gaza pana in Israel", a adaugat premierul, potrivit Mediafax.

El a considerat ca acest tuneluri subterane au ca scop un "atac masiv" impotriva civililor israelieni. Potrivit lui, asalatul nu are "o garantie de succes de 100 la suta" dar este necesar, Israelul neavand alternative. Tunelurile vizate de armata au fost sapate din Gaza catre Israel pentru a transporta arme, pentru asamblarea lansatoarelor de racheta si unele pentru a patrunde pe teritoriul israelian. Autoritatile au declarat ca au dejucat o astfel de infiltrare joi dimineata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri