Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la Bucuresti, a declarat ca, in prezent, Kievul are toate motivele sa creada ca aeronava Boeing 777 a Malaysia Airlines a fost doborata intentionat. Serviciile speciale ucrainene au obtinut dovezi ca au fost folosite arme rusesti.

Teofil Bauer a declarat, intr-o conferinta de presa, ca accidentul reprezinta "o tragedie nu numai pentru Ucraina, ci pentru lumea intreaga". "Presedintele Ucrainei a dispus imediat constituirea unei comisii de stat, cu implicarea structurilor internationale, pentru efectuarea anchetei adecvate in scopul clarificarii cauzelor actului terorist", a precizat Bauer, informeaza Mediafax. Conform datelor disponibile in prezent, in jurul orei locale 16.20 avionul a disparut de pe ecranele radarelor de la Centrul de control regional din Dnepropetrovsk. Ambasadorul a precizat ca "locul prabusirii avionului se afla in zona controlata de grupurile teroriste sustinute de Rusia".

"Avand in vedere acest lucru, Guvernul ia toate masurile pentru a negocia cu grupurile armate ilegale pentru a obtine acces deplin la locul accidentului pentru a efectua operatiunile de identificare si pentru repatrierea cadavelor in tarile de origine", a spus Teofil Bauer. "In acest moment, avem toate motivele sa credem ca in acest caz este vorba despre doborarea intentionata a aeronavei cu ajutorul unui sistem antiaerian", a mai spus Bauer, amintind de faptul ca pe 14 si 16 iulie separatistii au mai doborat doua avioane, AN26 si SU25, ale fortelor aeriene ucrainene.

Totodata, diplomatul a precizat ca, pe parcursul actiunilor impotriva teroristilor, fortele ucrainene nu au folosit instalatia antiaeriana, iar avioanele de vanatoare nu au fost folosite. "La cateva ore dupa atacul terorist, Serviciile Ucrainene de Securitate au obtinut si publicat dovezi incontestabile ca avionul a fost doborat de teroristii prorusi cu arme rusesti", a afirmat Bauer.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri